Ensi syksynä, mikäli tämä blogi on silloin vielä hengissä, lupaan myös hiukan neuleblogata (ehkä). Nyt seuraa kuitenkin ruoka-asiaa. Kuten ne, jotka minut tuntevat, tietävät että tykkään melko tavalla intialais-nepalilaisesta paneer-juustosta, ja eri toten Shahi Paneer eli tuorejuustoa tomaattikermakastikkeessa on kertakaikkinen suosikkiruokani Helsingin lukuisissa nepalilaisravintoloissa. Viime viikolla palloilin taas Consum-kaupassa, Burgos-juustoa kädessä pyöritellessäni sain, jostain syystä vasta nyt, päähäni kokeilla itse kyseistä ruokalajia. Laitoin sitä sitten eilen itselleni ja L:lle. Ja se toimi! Tätä aion syödä seuraavat kaksi viikkoa! Pulmalliseksi homman tekee toki se, että Suomessa ei kai myydä Burgos-juustoa, joten en tiedä, millä juuston voi korvata siellä. (tietääkö kukaan myisiköhän mikään hämeentien etnopuoti paneer-juustoa?)

Koska juustoa oli vain kolme pikkupurkillista, laitoin mukaan myös yhden pienen munakoison, pari sipulia ja pari herkkusientä.

Tässä siis ohje (Shahi Paneer soveltaen):
3 purkillista Burgos-juustoa
1 munakoiso (aika pieni)
pari herkkusientä
2 sipulia
(valkosipulia, mutta meiltä oli loppu)
1 tlk tomate fritoa, Suomessa lähinnä paseerattua tomaattia
1 tlk ruokakermaa
isomman puoleinen roiskaus Garam masala -maustesekoitusta
öljyä
tabascoa tms

Kuumenna öljy, heitä sinne maustesekoitus, anna kuumeta, lisää pilkottu koiso, sipuli, valkosipuli, herkkesienet. Paistele tovi. Kaada tomaattisoosi sekaan. Kypsentele jonkun aikaa, tai aika kauankin jos on kärsivällisyyttä. Maistele. Tabascosta saa vähän potkua. Laita jos pidät potkusta. Lisää kerma ja juustot kuutioina. Kuumenna. Syö. (esim riisin kanssa).