Makaan sängyllä pirteänä vaikka kello on puoli viisi aamulla. Pitäisi ilmeisesti harkita nukkumaanmenoa, että saisi huomenna aikaiseksi edes jotain. Pitäisi esimerkiksi edistää tuota nettiasiaa, siihen tuli kaikenlaisia mutkia. Päähänotto, kun ei tuollainen yksinkertaisehko toimite voi muka järjestyä. Hiisi vieköön. Lisäksi täytyy kartoittaa, mitä ja milloin pitää lukea tentteihin, kerta tässä nyt on viikko tätä ns. lukulomaa. Espanjan tenttiin ei kai oikein voi valmistautua, mikä on ihan mukavaa. El mediterranin tentti voi olla aika paha, mutta se on vasta kahden viikon päästä ja siihen saadaan etukäteen kuusi kysymystä, joista kaksi tulee tenttiin. Toisen lat. Amerikka -kurssin tentti tuskin on kovin vaikea, kun se kurssikin on ollut sellaista yleisluontoista höpinää. Sen sijaan sintaxis española saattaa muodostua suurimmaksi esteeksi tenttien kunniakkaalle läpäisylle. Asiat eivät sinänsä ole vaikeita, en ole vaan jaksanut tehdä mitään kotitehtäviä (koska ei tarvitse palauttaa mitään koskaan) enkä opetella termejä sen enempää kuin mitä ne tunnilla ovat valjenneet. Se vanhaa syntaksinopiskelijaa hieman rassaa, että täällä tunnutaan huoleti sekoittavan eri "suuntausten" termistöä ja välineistöä keskenään. Lauseopissa, siis Suomessa, kun käsittelimme jokseenkin järjästelmällisesti eri tapoja hahmottaa syntaksia,ensin perinteistä lauseenjäsennystä, sitten pitkät pätkät lausekerakenne-oppia (tjsp), piirreltiin loputtomasti np- ja vp-puita, ja sitten vielä sitä en-muista-teorian-nimeä, jossa nimettiin lauseenjäseniä roolien mukaan, agentteja ja tekijöitä ja kokijoita sun muita ja sitten oli vielä peruslausetyyppejä ynnä muuta. Täällä pannaan kaikki samaan kasaan, samassa analyysissä pyörii np- eli espanjalaisittain sn-kuviot (vihkiytymättömille tiedoksi: np=noun phrase=sn=sintagma nominal), subjektit ja komplementit, agentit ja kokijat ja sekaan heitetään vielä morfologiaa ja sensorttista kivaa. Männööp piä sekasii!

Juon vettä suoraan viiden litran kanisterista, kun en jaksa hakea keittöstä lasia. Yritän muistella, mitä kaikkea olen suunnitellut viikolla tekeväni, ainakin esitelmästä pitää tehdä vielä tiivistelmä ja mennä syömään sushia. Halusin lähteä jonnekin vähän reissuun, kun ei ole luentojakaan. Kukaan ei ole oikein ollut halukas lähtemään seuraksi ja yksin matkustaminen ei houkuttele. Pitää nyt katsoa, alkaa ärsyttää kun ei ole saanut aikaiseksi käydä oikein missään. Madridin matka on ollut suunnitteilla ensi kuun lopulle. Nyt se on lähinnä kiinni eräästä ruotsittuvasta supertytöstä, joka on niitä aikoja tulossa vieraakseni. Keväällä mielisin etelään, matkaa voisi ehkä suunnitella hyvissä ajoin. Samalla reissulla voisi sitten kiertää Gradadat ja Sevillat ja Jerezit ynnä muut, ehkä. Taisin kirjoittaa tästä ihan just äsken. Ei voi mitään, muistini on nykyään mitä on, siitäkin olen tainnut valittaa.

Miten ihmeessä olen näin epätyypillisen virkeä. Häiritsevää. En kuitenkaan nukkunut viime yönä (no joo, aamukuudesta eteenpäin) kovin monta tuntia. Kummaa oli se, ettei ollut krapulaa. En kyllä saanut mitään tehtyä, koska ei huvittanut, mutta muuten olo oli ihan normaali. Aamulla kotiintullessa olin kyllä voipunut. Oikeastaan olin suht valmis lähtemään nukkumaan jo pian la Fiannan sinänsä erinomaisen valkovenäläisen jälkeen. Kuitenkin ryhmänpaine, sekä ennen kaikkea haluttomuus kävellä Plaça Catalunyalle odottamaan yöbussia sai minut lähtemään jo toisena lauantaina peräkkäin Macigiin. Toisena lauantaina peräkkäin ängettiin myös sisälle aika törkeästi jonon ohi. Muuten oli jotenkin aika perushärdäämistä koko ilta, ei siinä oikein ihmeempiä tapahtunut. Joku tyyppi antoi kaljaliput, se oli ihan mukavaa. Siellä oli joitain suomalaisia, minua ei kuitenkaan huvittanut jutella niiden kanssa. Tanssittiin, vaikken kyllä oikein tykkää tanssia humalassa, ärsyttää kun huononee ruumiinkontrolli ja jalat tekee mitä sattuu.

Oho, valivalia ja kauheen pitkä merkintä. Kello on jo yli viisi. Ois pitäny mennä nukkumaan silloin yhdeltä, kun suunnittelin sitä. En ole niitä ihmisiä, jotka osaavat vaan nukahtaa sängylle, jolla koko ajan kuitenkin makoilen (koska vain tässä toimii netti). Pitää pestä hampaat ja muutenkin suorittaa kaikenmaailman rituaaleja.

Astrud Gilberto: Manha De Carnaval