Katalaanini saattaa olla hieman ontuvaa. Suunnilleen noin lukee kuitenkin tiedekuntani seinässä, josta sitä olen lueskellut useita kertoja.

Jännittäviä tapahtuu. Katalaanit, olen huomannut, tykkäävät protestoida kaikenlaista. Torstaina on suuri mielenosoituspäivä Bolognan prosessia vastaan ja yliopistossa lakko (!). Toisin sanoen opiskelijat eivät mene luennoille, koska niitten mielestä bologna ei oo niinku kiva juttu silleen. Sen sijaan voi mennä Placa Universitatille osoittamaan mieleä. Tänään syntaksin tunnilla kävi palavasilmäinen agitaattori pari minuuttia kailottamassa, miten kaikkien pitää osallistua protestiin ym. Katalaaniksi, joten en ymmärtänyt ihan kaikkea. Eikä opettaja ollut ns. moksiskaan.

Meille muutenkin ulalla oleville ulkkareille tuntui jäävän vähän epäselväksi, miksi tässä nyt pitää kauheasti protestoida sitä prosessia vastaan. Eikös se tutkintojen vertailtavuus ole ihan kiva jutska ja sillai. Ilmeisesti Espanjassa kuitenkin Bolognan siivellä yritetään ujuttaa korkeampia yliopistomaksuja ja saada tuottavuutta parannettua yliopistojen yksityistämisellä yms. epämääräistä (paikallistyttö paasasi aiheesta pyynnöstämme). Eli rahasta kyse. Barrikadeille!

Se prosessihan taisi alkaa kyllä jo monta vuotta sitten, että vähän on myöhässä tämä mekkala. Vaikka alkoi itseäkin jo epäilyttää, mitä tässä nyt juonitaan. Suomessa kun purematta niellään kaikki puoliälyttömyydet mitä Euroopassa keksitään, ja sitten jurnutetaan yleisönosastossa, että kurkkudirektiivi! Vähän eri meininkiä, hei!