Piti kirjoittaa mainiosta perjantaisesta sushilounaasta. Eräs kaverini kehui Passeig de Colomilla, siis aivan rannassa, sijaitsevaa suskiravintolaa, jonka nimeä en juuri nyt muista. Yritimme mennä sinne kerran aiemminkin tämän kyseisen henkilön kanss, mutta silloin oli lauantai, ravintola oli täynnä ja hinnatkin kalliimmat. Päädyimme pizzalle, joka sekin oli ihan oivallista, varsinkin kun en ole tottunut, että tammikuussa voi nauttia lounasta terassilla. Eksotiikkalisä.

Toinen suomalainen kaverini kysyi minua sitten viime viikolla sushiseuraksi, jolloin muistin tuon mainioksi  kehutun ja
ennenkaikkea edullisen ravintolan. Saimme lounastreffit sovittua perjantaiksi kahdeksi. Tapani mukaan myöhästyin, mutta pääsimme silti syömään. Kyseisessä ravintolassa on tosiaan kaksi liukuhihnaa, josta voi siepata omalle pöydälle pikku lautasellisia haluamiaan annoksia buffet libre- eli syö niin paljon kuin huvittaa -periaatteella. Sushin lisäksi tarjolla oli erilaisia friteerattuja juttuja kuten nuudeleita, pieniä piiraita ja tempuraa, katkarapuja, lihaa, vihanneksia (esimerkiksi erinomaisen raikkaita etikkakurkkuja) ym satunnaista. Pienen seurueemme hihityssuosikiksi muodostui espanjalaiselta keksinnöltä haiskahtanut pekonisushi (toisin sanoen pekoniin kääritty riisipallero), joskaan edes lihansyöjätoverini ei uskaltautunut maistamaan sitä. Siinä ne pekonipallerot sitten huristelivat ohitsemme ja aiheuttivat pientä levottomuutta. Levottomuuden osasyynä saattoi tosin olla lounaan kyytipoikana nautittu valkoviinipullollinen. Valitettavasti kameralla varustaunut lounasdeittini ei onnistunut saamaan niistä hihityspalloista kovin tarkkaa kuvaa.

Liukuhihnan antimien ja juoman eli viinin (muina vaihtoehtoina olut, vesi, limut ainakin) lisäksi hintaan kuului jälkiruoka (vaihtoehtoina oli jäätelöpallo, macedonia (eli suomeksi hedelmäsalaatti) ja joku kolmas). Ja hintaahan tälle setille tulee arkipäivisin ennen neljää tai viittä suunnilleen 9€/syöjä (sanon suunnilleen, sillä hinnaksi oli ilmoitettu 8,58e + i.v.a eli alv 7% enkä jaksa nyt laskea tarkkaa hintaa). Suurin osa ruoka-annoksista oli hyviä tai vähintäänkin kelvollisia, ja samalla saimme harjoittelua puikoillasyömisen jaloon taitoon. Arvatenkin ravintolasta poistui kaksi tyytyväistä asiakasta mahat killillään. Vakaana aikomuksenani on lounastaa tuolla toistekin.

Lounaan jälkeen kävimme vielä hieman shoppailemassa, josta mukaan tarttui kiva hame molemmille. Shoppailun jälkeen haimme piristeeksi maitokahvit ja menimme palmun katveeseen Plaça Reialille nauttimaan kahvia ja mitä maukkainta runebergintorttua (!! lähes suoraan kuuluisasta oululaisleipomosta, jonka nimeä en tietenkään nyt muista), jotka olivat kuin olivatkin säilyneet ehjänä postikuljetuksessa. Kahvien jälkeen siirryimme Bornin kaupunginosaan nauttimaan 3,5€ hintaisia cocktaileja; mojitoja, margaritoja, daguireja ja caipirinhoja. Puoliltaöin pitikin siirtyä juhliin eräille kavereille, ja sieltä päädyimme vielä diskoilemaan neljästä seitsemään. Jatkot aamulla auringon noustessa kruunasivat erinomaisen perjantain, joka olikin jo tunteja aiemmin muuttunut lauantaiksi. Jopas jotakin.