On se nyt kyllä yks helvetti ja perkele, kun ei homma toimi. Kirjoitan nyt sitten blogimerkintää openofficella talteen, ja toivon että vuodatus taas joskus palaa toimintaan.

Oikeasti olin jo melkein närkästyksissäni perustamassa itselleni uutta blogia jonnekin toisaalle, sillä kuten jotkut teistäkin ovat varmaan havainneet, niin viimeaikoina tämä kyseinen palvelin (tai mikä onkaan, ei minulla ole hajuakaan siitä mikä on palvelin...) ei ole oikein ollut yhteistyökykyinen. ja sekös ottaa päähän. Pitää toimia, ihmiselle voi tulla esim. kuten nyt on, niin tarve laittaa merkintä ja kertoa jostain ei välttämättä edes kovin tärkeästä asiasta. Ja jos sillä ihmisellä on antiikkinen tietokone joka aiheuttaa sille säännöllisesti pahan mielen, niin ei se ihminen ainakaan piristy siitä, että sille sanoo internetti että: You don't have permission to access / on this server. Ähä-ää.

Mutta oikeasti piti kirjoittaa joulusta, tai siitä, että alkaa vaikuttaa siltä, että se on tulossa. Lähikaupoissa nyt on jo varmaan kuukauden päivät ollut jouluherkkuja esillä. Ne ovat tosin eri jouluherkkuja kuin kotona, eikä niitä tee mieli ollenkaan ostaa. Eräs ruotsalaistaho kyllä kertoi, että Ikea, tuo skandinaavistinen halpaonnela, myy glögiä ja piparia. Eli jos mieliteko käy tässä kuukauden aikana (sitten lennän Suomeen, viuuh) sietämättömäksi, niin apu on lähellä, tai ainakin vain bussimatkan päässä. No, nyt harhaannuin asiasta. Se varsinainen oli se, että en minä sitä jouluntuloa huomannut niistä jouluherkkupöydistä, enkä edes jouluvaloista, joita on jo ripusteltu ympäri kaupunkia (ei kuitenkaan sytytetty vielä). Huomasin sen tänä iltana, kun kävin Opencorissa (sellainen kauppa, joka on auki kahteen asti yöllä ainakin melkein vuoden jokaisena päivänä) ostamassa leipää ja jäätelöä. Kyseisen myymälän tiskille oli joku, varmaan siellä työskentelevä henkilö, sijoittanut pehmoporon, jonka sisuksista kuului apaattisen vaimeahkosti instrumentaaliversio kappaleesta 'Joulupukki matkaan jo käy' eli 'Santa Claus is coming to town'. Tästä soivasta apaattisesta porosta tuli jotenkin vähän ärtynyt mutta enimmäkseen vaan epämääräisen säälivä olo. Oi voi.