Tänään piti mennä leikkimään jotain baarileikkiä, kun viikonloppu alkoi taas, sen lakon takia ja siksi ettei perjantaina ole luentoja. Pääsin kotiin aika myöhään, koska maanantaisin ja keskiviikkoisin opiskelen "Crisis y perspectivas de América Latina" seitsemään asti. Ehdin, jos tunti ei veny, yleensä 19.10 junaan, ja kotona olen kahdeksan jälkeen. Itse kurssi on yksi kivoimmista, en siis valita. Tänään puhuttiin 'crisis de la deuda':sta. Englanniksi se on debt crisis, mutta puhutaanko suomeksi velkakriisistä? No, se kuitenkin.

Lisäksi yliopistomme campus virtual, johon viimein sain acsessin, yllätti minut positiivisesti. Älyttömän hienosti hyödynnetty tietotekniikkaa tällä kertaa, vieläpä täällä. Asiat olivat selkeästi löydettävissä, vaikka koko hoito on katalaaniksi (vrt. esim. kotiyliopiston alma intranet, joka ei edes ole katalaaniksi), omat kurssit, niiden materiaalit, lisälukemiset, linkit ja kaikki, siististi omilla paikoillaan. Eikä jää jumiin edes ernolla, ainakaan toistaiseksi.

Ainiin, ja sain myös uuden, ikioman sähköpostiosoitteen. Nyt minulla on niitä kolme, mikä on vähän paljon. Tämä uusi on muotoa etunimi.sukunimi ät campus.uab.es. Sinne saa laittaa postia, jos ei laita m i t ä ä n  kiertokirjelmiä tai huumoriposteja (ei naurata), yritä myydä viagraa (en tarvitse) tai tissinsuurennusta (en myöskään tarvitse) tai kerjätä rahaa Nigeriaan tai minnekään muuallekaan (ette saa).

(Lisäys kuusi minuuttia myöhemmin: aloitin nähtävästi jutun tuolla baarileikkiasialla. En nyt kuitenkaan jaksa kertoa  siitä enää muuta, kun etten sitten osannut päättää kelle soittaa ja mitä tehdä, niin en lopulta tehnyt mitään.)