Poikkesin sittenkin eilisistä suunnitelmistani ja muutaman mutkan kautta päädyin paikalliseen juomaan kalimotxoa ja pelaamaan juomapeliä, johon tarkoitukseen tuo juoma kerrassaan erinomaisesti soveltuukin, vaikka en tunnustaudukaan sekoituksen ylimmäksi ystäväksi. Samaten tajusin myös tässä pari viikkoa sitten, etten pidä sangriastakaan kovin paljon. Kyllähän sitä nyt ryystää vaikkapa kesähelteellä, l'ovella negrassa tai muuten vaan, mutta mielestäni kelvollisesta punaviinistä tai kaljasta saa paremmat makuelämykset kuin mistään viinisotkuista. Clara, siis kaljan ja sitruunalimun yhtymisestä syntyvä sekasikiö, on myös ajatuksena jotenkin vastenmielinen, enkä olekaan kokenut tarpeelliseksi maistaa sitä. Eräiden todistajanlausuntojen perusteella maku muistuttaa sitruunalla höystettyä kiljua, tuota yläasteen hittijuomaa.

Oli miten oli, juomapelin pelaamiseen tai botellónin tekemiseen varsinkin viinisotkut toimivat varsin hyvin, on taatusti halpaa, mahdollisesti myös kylmää, ja kyllä se pääkin menee sekaisin kun vaan tarpeeksi juo. Jee.

Eilisestä. Kävin siis luistelemassa ja sitten Ciutadellan puistossa lukemassa kirjaa. Tulin kotiin illalla, ja kämppikset (no 2/3 kämppistä) pyysivät mukaan Forumille pööpöilemään Feria de Abriliin. Siellä oli kaikenlaista andalusiajuttua ja hattaraa ja sirkushuveja ja maailmanpyörää ym. En nyt tiedä oliko kauhean mielenkiintoista, mutta ihan kivaa oli kyllä. Sitten tultiin meille, me ja yksi vahvistus Baskimaasta, katsottiin tv:tä ja juotiin hyvää punaviiniä, jonka jälkeen lähdimme vielä baariin kun ei muutakaan keksitty. Siinähän se oikeastaan olikin se seikkailu. Oli ihan kiva tehdä välillä jotain kämppisten kanssa, opin uusia ilmaisuja eikä yhtään vaihtaria ollut mailla eikä halmeilla. Vaihtelua, positiivista.