Olen aika tavalla kyllästynyt ikäpolvemme perusruokalajeihin, pastaan ja pitsaan. Näin ollen olen yrittänyt keksiä kaikenlaisia uusia ruokalajeja, joilla saatan täyttää vatsaani säännöllisin väliajoin, ainakin kerran päivässä. Tämän takia opettelin tuossa reilu kuukausi sitten mm. tekemään (ja syömään) munakasta. Olen ehkä universumin ainoa ihminen, joka opettelee tekemään munakasta 23-vuotiaana, sen jälkeen kun osaa valmistaa ilman ohjetta huomattavan määrän ruokalajeja eri maailman kolkista. Nyt osaan myös tehdä munakkaan, vaikka en kyllä vieläkään oikein pidä munakkaasta. Se keltainen osa maistuu ällölle. No kuitenkin, keksin eilen kauan unohduksissa olleen ruuan, ja päätinkin tänään valmistaa kasvispihvejä. Tein viimeksi niitä ehkä lukioaikoina soijapavuista.

Laitoin pihvilöihin soijarouhetta (vaaleaa, kun ei täällä ole näkynyt sitä tummaa), pari porkkanaa, puolikkaan kesäkurpitsan, sipulia, valkosipulia, chiliä (jaksoin vihdoin etsiä La Boqueriasta chilimyyjän, ja ostinkin kuusi tulista fantastista tuoretta pulleaa chiliä kotiinviemiksi..nam!), kasvisliemikuution, pippuria ja kananmunan, sekä lopulta korppujauhoja, koska taikinasta tuli ensiyrittämällä inasesti liian löysää, mistä seurasi paistovaiheessa koossapysyvyyshaaste. Paistoin pihvit pannulla, koska tykkään läträtä oliiviöljyllä. Oliiviöljy on hyvää ja terveellistä. Sain aika monta pihviä aikaan. Pari hajosi ja pakkaseenkin meni viisi. Niistä tuli aika rumia, mutta varsin maukkaita. Chiliä olisi voinut olla enemmänkin.

Tähän loppuun vielä ruokamielipide: kevyttuotteet ovat, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, saatanasta ja epäilyttäviä. Älkää käyttäkö sellaisia! Rasvaton maito on ihan ok, koska kulutusmaito on vähän ällöä ehkä, mutta en nyt pidä maidosta muutenkaan paitsi kahvissa. Sen sijaan rasvattomassa jogurtissa on rasvan sijaan yleensä liivate ja kilometri sokeria, yh. Pahin kaikista on kuitenkin rasvaton juusto. Kerran maistoin jotain ihme ylikevyttä polaria tjsp ja ehkä vieläkin olen järkyttynyt. Kuuluuko juuston maistua paperille ja tuntua suussa pyörän sisäkumille? No ei kuulu! Ei saa tärvellä erinomaisia elintarvikkeita! Iso varoitustarra kevyttuotteisiin! Ei sisällä makua! Voi aiheuttaa trauman! Eikä tää ees laihduta! Hähää!