En nyt jaksa jaaritella koulujuttuja, joten ruokabloggaan vaihteeksi. Tein tänään hyvää salaattia. Söin sitä äsken lisääkin, ja vielä riitti huomiseksi kulhollinen. Ostin tänään La Boqueriasta ison nipun persiljaa, joten piti keksiä mihin sitä voisi käyttää. Päätin valmistaa mukaelman tabbouleh-salaatista, tuosta eteläisen välimeren oivasta keksinnöstä. Sopii hyvin päivään, koska opiskelin tänään, kuten joka tiistai ja torstai, EU:n ja PMNC:n (Países Mediterránios No Comunitarios eli yhteisöön kuulumattomat välimeren maat, esim. Marokko, Turkki, Egypti, Israel...) välisiä suhteita. Koska en ihan kauheasti pidä kuskusista (ja koska siihen oli mennyt asumaan öttiäisiä ja se piti heittää veks jo aikaa sitten), päätin olla ostamatta sitä. Laitoin salaattiin siis palasen kurkkua, pari tomaattia ja sipulin pieninä kuutioina, pari kourallista persiljaa silppuna ja valkosipulinkynnen pieneksi pilkottuna. Lisäksi laitoin purkillisen kik-herneitä ja kourallisen fetakuutiota, jotta murkina olisi ruokaisampaa. Sitten heitin sekaan kuivattua minttua, sitruunamehua, hiukan mustapippuria ja aimo lorauksen oliiviöljyä. Sekoittelin ja annoin hengailla tiskipöydällä jonkin aikaa. Oikeaoppisesti maku saisi kai kehkeytyä pidempään, vaan kun ei nälkä antanut periksi. Laitoin vielä lautaselle pari lehteä roomansalaattia, mätin salaattia päälle  ja , no, söin. Jonkun grilliruuan kanssa tuo viritys varmaan potkis aika hyvin, mutta meni se ihan pelkälleenkin.

Aini, jos joku haluaa vaikka tehdä tuota esim. siellä kotimaassa, niin pieni varoituksen sana. Täkäläinen persilja on sileälehtistä persiljaa, joka on kooltaan suurempaa ja maultaan huomattavasti kivempaa kuin se suomalainen vastine, joka lienee useimmille tuttu lähinnä lehtipihvin päältä lautasen reunalle työnnettävänä koristeena. Toisin sanoen en ehkä laittaisi kitkerää persiljaa kovin runsaasti, tai lopputuloksen maku voi olla kummallinen.

Ohje on omasta päästä (perustuu toki päässä olevaan tietoon), että jos jonkunmielestä oikeaoppiseen tabboulehiin tulisi sitä tai tätä, jota en ole laittanut, niin aika sama.