Tekee mieli avautua epäreiluista koulujutuista. Suhteellisen tyypillisesti kaikki on taas viimetipassa ja kiire, iik (ihanku muita tapoja olisi olemassa. Ei ole). Niin kyllä sitten voi arsyttää. Esim. se, että tämänpäiväisen välitentin vaateena on esittää 'sintesis personal'. Öö. Miten taloushistorian aika yksiselitteisistä tapahtumista voi jotenkin muodostaa henkilökohtaisen synteesin? Toki tiedän, että ei siinä muuta vaadita, kun että tietää mitä on tapahtunut ja osaa vastata esitettyihin kysymyksiin. Ärsyttää lähinnä vaan tollanen akateeminen höpöhöpö. Velkakriisi on velkakriisi, ei siinä paljon henkilökohtaisia mielipiteitä tarvita. Voisihan sitä tietysti olla jotain mieltä kriisiä edeltävistä syistä ja kriisin ratkaisuista. Ei nyt kuitenkaan huvita näillä tiedoilla alkaa leikkiä mitään talouden nobelistia.

Sitten toinen mikä mm. juuri nyt kanssa ärsyttää on sellanen kielihomma. On nimittäin niin, että kyllä ainakin voi ihan tavalliselta mennä pää sekaisin jos sen pitää käyttää liian monta kieltä esim. yhtä aikaa. Erään toisen kurssin practicassa on tehtävänanto katalaaniksi. Aineistot ovat espanjaksi ja englanniksi. Kirjoitan tehtävän (2x2 sivua huomiseksi. Varmaan tarpeetonta sanoakaan, että toista olen vähän aloitellut) espanjaksi. Kuitenkin joudun ajattelemaan suomeksi. Että on tuo kyllä vähän paljon niinku neljä kieltä, hei.

No, jahka tämä suma tässä on ohi, ehkä keskiviikkona, niin sitten kerron jostain muusta. Ei ole nimittäin kauhean mielenkiintoista lukea mistään toisten koulujutuista, tai ei ainakaan minusta olisi.

Nyt ne jouluvalot on muuten sytytetty täälläkin.