Noniin. Täällä minä nyt sitten yritän vääntää itselleni lukujärjestystä tietokoneluokassa. Ihan on hyvin tietoa netissäkin vihdoin tarjolla. Eräs ongelma tässä nyt on kuitenkin ilmennyt. Kaikissa opinto-oppaissa ja aikatauluissa (eiku mikä se on, horari kuitenkin paikallisella) viikonpäivät on lyhennetty ihan holtittomasti, siten, ettei ulkomaalainen ota paljon tolkkua. Esimerkki: dl tarkoittanee dilluns, eli maanantai. Hyvä. Mutta mikä ihme on dx? Se voisi olla dimecres, siis keskiviikko, jolloin dm tarkoittaisi dimarts (tiistai). Mutta mikäs helvetti sitten on ds, jos dj on dijous ja dv divendres? Kysyn vaan, häh. Lyhenteitä on siis enemmän kuin viikossa arkipäiviä, ja viikonloppuisin täällä ei tietääkseni paljon opiskella. Odottamaton ja hämmentävä pulma. Ja lisäksi, jos oletetaan dl on maanantai ja dx keskiviikko, aiheuttaa tämä sen, että lähes kaikki kurssit, joita haluaisin suorittaa, sijoittuvat reilusti päällekkäin kyseisille päiville klo 10.30-16.30. Jippii.

Väsymyksen jälkeen yleisin tunne on ärtymys. Ja kyllähän nyt ihmiselle sanoo järki ja kotikasvatus, ettei saa vihata jotain paikkaa tai sen ihmisiä, jos on väen vängällä itse sinne tuppautunut asumaan. Mutta kaljalle saapi ehkä mennä, jos on kova päähänotto.

Ja sitten, kaikista älyttömistä mielteistä, joita varmaan teillekin joskus tulee (niille, joita minä tunnen, tulee usein. Myöntäkää!) niin nyt on minulle tullut yksi ihan puolitolkuton. Haluan opiskella ranskaa! Joo! Ei siinä ole tasan vielä kylliksi päänvaivaa, että on espanjaa ja katalaania laitettava mieleen, ei, kyllä sinne on vielä ranskaa saatava. Että jos tämä mielle ei äkkiä mene ohi, niin parin viikon päästä löytänen itseni ranskantunnilta. Että bonjour, perkele.