Mikä musiikki mahtaisi parhaiten motivoida minua selättämään recomendacion politican (policy recommendation) Israelin siirtokuntien laajentamissuunnitelmista kehittyvän kuvitteellisen konfliktitilanteen ratkaisemiseksi? Onko edellisessä lauseessa mitään järkeä? Pitäisikö sittenkin lukea Karlssonia? Joinko liikaa kahvia? Pitäisiköhän syödä jotain?

Luennot loppuivat. Vips vaan. Harmi kyllä kaikkinainen muu koulutekeminen ei sitten loppunutkaan. Eilen oli kyllä esitelmä, se meni ihan hyvin ja opettaja piti siitä. Ainakin jostain on nyt krediitit ansaittuna. Sen jälkeen saimme opiskelutoverilta autokyydin Barcelonaan. Semmoinen on aina mukavaa vaihtelua ainaiselle junassa istumiselle. Tämän jälkeen vietimme pari tuntia ryhmätyön parissa keksien kolme mahdollista mutta toistaiseksi kuvitteellista konfliktitilannetta lähi-Itään ja miten Euroopan Unioni niihin reagoisi. Sitten kirjoitamme tuollaiset em. recomendación políticat. Vaikka välillä tuskailen tämän maan kanssa, niin pidän kyllä kovasti opinnoistani täällä. Kurssit ovat huomattavasti käytännönläheisempiä kuin siellä kotopuolessa, ja mielikuvitustakin saa käyttää. Kivaa, vaihtelua. Ehkä näillä eväin jaksan taas yhden vuoden pelkkiä kirjatenttejä, joita täällä ei muuten tunneta laisinkaan.

On vähän jotenkin semmonen should i stay or should i go -olo. Olen ollut täällä jo yli yhdeksän kuukautta. Jännittävää. Luulen, että saatan ehkä lentää Suomeen 9.7. En kuitenkaan ole vielä päättänyt mitään esim. lennon ostamisen muodossa. En osaa oikein muutenkaan tehdä päätöksiä. Enkä tiedä mitä odottaa. Ajattelen kuitenkin jo aika paljon Suomea, tavallaan on mukava ajatus palata sinne. Tavallaan ei.

Taidan hakea kaapista melonia,jospa se motivoisi. Ja jos jaksan oikein ahkerasti kirjoittaa tänään, niin voisin jotenkin palkita itseni tänään. Esim. ostaa jäätelöä, mennä elokuviin tai kavereiden kanssa chupitobaariin.