Espanjassakin ollaan hiljalleen siirtymassa tiukemman tupakkilain aikaan. Ei toki ole puhettakaan, tai jos on, niin hyvin varovaista, etta baarit olisivat savuttomia. Sen sijaan, ilmeisesti Generalitat de Catalunyan toimesta monien liikkeiden ovenpielet ylpeana julistavat: Espai sense fum, tai sitten toisella paikallisella espacio libre de humo tms. No, mika tassa on ihmettelemisen arvoista on se, etta kenelle tulisi muutenkaan mieleen vetaa tupakkia apteekissa? Tai kirjakaupassa? Tai supermarketissa? Ilmeisesti katalaaneille saattaa sellainenkin mieleen tulla, jos kerran taytyy noin opastaa. Ei voi kuin ihmetella.

Kuten ilmeisesti kaikenlainen viranomaisohjeistus taalla muutenkin, myos savuttomien tilojen kampanja on aiheuttanut vastareaktioita. Eilen nain Ravalissa useammankin kahvilan/baarin, seka yhden mahdollisesti suutariliikkeen, jotka ovenpielissaan ystavallisesti ilmoittivat, etta tila ei todellakaan ole savuton, vaan kessua saapi vetaa mielinmaarin. Metkaa. 

Lisaksi nain (no nyt meinaa syntya melko kiusallinen merkitys pohjoismaisten etuvokaalien uuvunnasta johtuen), eli ehka sittenkin: havaitsin samaisessa Ravalissa lukuisia oikeita prostioituja. Keskella paivaa. Vaikka mika se saanto se nyt on, etta prostituoituja voi havaita vain oisin, kuin polloja tai lepakkoja. Ei mikaan, minusta. Siella niita siis oli. (tahan valiin taytyy nyt kertoa miten tunnistin ne prostituutit. Tunnistin ne Ita-Euroopassa ja elokuvissa nakemastani kadet lanteilla -seisoskelusta ja hyvin lyhyista hameista ja paljosta meikista, ja siita, etta ne vaan oli, eivat esim. puhuneet keskenaan. Eli on taysin mahdollista, etteivat ne sittenkaan olleet oikeita) Ja kaikilla oli valkoinen toppi, mika kiinnitti huomioni, koska minullakin oli. Ohikiitavan hetken pelkasin leimautuvani huoraksi. Sitten se meni ohi.