Barcelonassa tulvii. Taalla on nyt satanut kolme paivaa. Rankahkosti. "Kuin saavista kaataen" tuntuu riittamattomalta ilmaukselta kuvailemaan naita sadekuuroja. Pikemminkin sanoisin "kuin painepesurista". Lehden (ehka Metro, ehka 20 minutos) mukaan parissa paivassa on satanut kolmannes alueen keskimaaraisesta, vuotuisesta sademaarasta. Taalla on siis todella kostea tunnelma. Sade on ehtinyt aiheuttaa yhden kuolemantapauksenkin, joku munssi oli kai heittanyt veivin Valenciassa. Ei hukkunut vaan kai lahinna liukastunut. Sade, ja Barçan ei niin kovin yllattava voitto Levski Sofiasta ovat olleet viime paivien kuumimmat puheenaiheet lehdistossa.

Tata maata ei ole ehka rakennettu kestamaan vaihtelevia saatiloja. (en tieda onko mitaan maata. vrt. kotimaamme talvisin sortuilevat katot.) Vetta on joka paikassa, myos sisatiloissa. Metroalueiden seinat ja katot vuotavat. Veden lainehdintaa ehkaistaan kantamalla paikalle iso kasa sahanpurua. Sitten otetaan vartija katsomaan, ettei vaki polje sahanpurua jalkoihinsa ja aiheuta ennennakematonta sotkua. Meilla vuotavat ikkunat, koska niita ei ole keksitty eristaa mitenkaan. Alan kovasti toivoa auringon palaavan pian.

Sade aiheutti epasuorasti myos sen, etta ajoin tiistaina ensimmaista kertaa yobussilla. Suoranaisesti sen aiheutti se, etta metro ei kulje klo 03.00 yolla. En kuitenkaan tuntenut vetoa kavella kotiin (ehka n. puoli tuntia Plaça Catalunyalta) kaatosateessa. Otin siis nitbus 03:n. Kuljettaja ilmeisesti kuvitteli olevansa vahintaan Fernanda Alonso, sikali innokkaasti tama kaahaili autioilla kaduilla. Bussin reitti oli mutkikas, ja olinkin ihan varma, etta jos en kuole kolarissa niin vahintaankin eksyn ja joudun vaaraan (tai vaaran-) paikkaan. Hammastyttavaa kylla, osasin jaada pois melkein oikealla pysakilla.

Syy, miksi olin keskustassa kolmelta yolla, oli myohaan mennyt leikkiminen kohtalotoverein kanssa. Eksyimme myos erasmus-partyyn Liian Kalliiseen Ja Hienoon Baariin (erikoishinta erasmuksille: olut vain kolme euroa! normaalihinta 5€, viisi euroa pullosta , voitteko kuvitella, Budweiseria!!). Emme olleet pitkaan. Sitten menimme Tavalliseen Baariin, se oli ihan mukavaa. Jotenkin on sellainen mielikuva paassa, etta eramusten odotetaan juopottelevan innokkaasti ja kayttaytyvan typerasti (humaltuvan, ottavan paidan pois(tytot), tanssivan poydalla), joka paiva. En innostunut. Epailemme myos, etta erasmus-partyja jarjestavat pojat jarjestavat niita vain paastakseen sankyyn pohjoismaalaisten tyttojen kanssa. Niin ne kuulemma ainakin Italiassa tekevat. Tai toivovat.

Tanaan leikin taas, mutta en mene erasmus-partyyn (ei silla etteiko sellaista tanaankin olisi. joka paiva on). Menemme kaljalle. Jee. Lisaksi, se on muiden vaihtareiden -tai katalaaninkurssitovereiden- kunniaksi sanottava, puhumme keskenamme paa-asiassa espanjaa (ainakin me/ne jotka sita osaavat yhtaan). Se on minusta tosi hyva juttu. Suunnittelimme myos katalaaninpuhumispiiria, jahka osaamme sita vahan enemman.

Jaa. No nyt olikin taas paljon asiaa. Joskus on.