Yritin lueskella América Latina: Relaciones Internacionales, Política y Desarrollo -kurssin muistiinpanoja iltalukemiseksi. Kyseisen kurssin tentti on ylihuomenna. En tiedä, mitä kummaa siellä kurssilla on puoli vuotta puuhasteltu, muistiinpanoistani ei ainakaan ole minkäänlaista hyötyä tentin suhteen. Ne eivät ainoastaan käsittele täysin triviaaleja asioita, vaan ovat myös uskomattoman sekavat. Vieraskielisessä opiskelussahan on aina se ongelma, ettei koskaan oikein tiedä millä kielellä muistiinpanoja tulisi tehdä: espanjankieliset termit ja käsitteet tietysti olisi hyvä raapustaa muistiin espanjaksi, toisaalta taas suomeksi samalla kääntäessä asia jotenkin sisäistyy paremmin. Näin ollen muistiinpanoni ovatkin iloisesti kaksi- tai oikeastaan kolmikieliset (en oikein itsekään tajua, mitä se englanti siellä luulee tekevänsä. Mystistä), ja vieläpä siten, että kieli saattaa vaihtua ei kesken lauseen vaan jopa kesken sanan. Hmm. Miksipä toisaalta kehittää stressiä jostain tenteistä, kunhan nyt läpi menevät.

Mietin myös, mitä kaikkea pitäisi tehdä, noin niinkuin lähipäivinä tai -viikkoina, sekä tämän jo puolessa välissä olevan katalaanimaassa oleskeluni loppuaikana. Keksin seuraavanlaisia asioita:

-ostaa hiuslenkkejä (välitön lähitulevaisuus: hukkasin lajinsa viimeisen toissa lauantaina, enkä enää jaksa viritellä tukkaa kiinni viimeisellä neljällä pinnillä. Siitä huono pitkätukkainen kuitenkin olen, että hiusten aukipitäminen ei tule kuuloonkaan. Se se vasta stressaakin!)

-ostaa ladattavia pattereita ja niille laturi (tämä on ollut ohjelmassa vasta nekjä kuukautta: kamerallani on sellainen mielenkiintoinen ominaisuus, että se syö patteri tyhjiin jopa ollessaan suljettuna. Tämä on yksi syistä (joskin aika vähäinen), miksi en ole ottanut valokuvia täällä ollessani. En ole saanut otettua edes pakollisia maisema- ja turistikuvia. Masentavaa)

-ottaa valokuvia (loppukevään homma. Seuraaviin juhliin (loppuviikosta, oletan) lupaan viedä kameran, että saan edes muutaman kuvan lähinaikoina kotimaihinsa palaavista puolen vuoden vaihtareista... hmm, kuulostaa tutulta...)

-hoitaa sen helvetin nettiasian (siihen matkaan on tullut jo niin monta mutkaa, että olen paitsi täysin kyllästynyt hoitamaan asiaa myös kroonisesti suuttunut pöntöille kämppiksilleni)

-ihmetellä vähemmän maailmanmenoa pätkivässä internetissä ja lukea enemmän (ei niinkään tentteihin. Sen sijaan jo varmaan kuukauden kesken olleen kirjan voisin lukea loppuun ja sanomalehtiä enemmän myös)

Sitten pitäisi tietysti alkaa taas harrastaa jotain liikuntaa (kiroan yhä, etten muistanut ottaa Suomesta mukaani rullaluistimia: vaikka täällä liikenne onkin vähän hasardia, lähes olemattomin puistoin siunatussa kaupungissa luistelu on taatusti kivempaa kuin juokseminen), ostaa reppu, miettiä haluanko muuttaa pois tästä asunnosta vai en (haluan, en vaan halua päätyä johonkin vielä pahempaan ja/tai kalliimpaan), käydä useammin elokuvissa ja nukkua järkevämpiin aikoihin (edes täällä normaali nukkumaanmenoaika arkisin ei varmaankaan ole klo 03:55). Katsotaan nyt saanko taas mitään aikaan.

Ai, piti hehkuttaa, että sain sentään ostettua lennot Pariisiin ja pois, eivätkä olleet edes kalliit: sinnepäin 20€ ja takaisin vähän päälle sen. Jos ei muuta, niin maaliskuussa pääsen käymään Ranskanmaalla. Jipii. Oli miten oli, nyt käyn nukkumaan ja toivon saavani unta, sillä herätyskello soi jo yhdeksältä, ja toivon oikeasti myös pääseväni hereille silloin. Hyvää yötä höpönassut.

edit. Laitan tähän nyt (seuraava päivä, 11:28) yhden harvoista ottamistani turistikuvista: lokakuinen iltanäkymä Parc Güellista. (tuo ü ei sitten ole saksalainen y, joten turha ihmetellä vokaalisoinnuttomuutta taivutuksessa. U:n päällä olevat pisteet merkkaavat, että u ääntyy. Muuten espanjalainen tai katalaani ääntäisi tuo park kell.)

370066.jpg