Pelasin eilen espanjalaista Trivial Pursuitia kämppisten ja muutaman vieraan kanssa. Minun kohdallani peliä tosin helpotettiin siten, että minulta pyrittiin lähinnä kysymään kansainvälisiä kysymyksiä (sillä on aika heikko ennakko-oletus sille, että tietäisin kuka laulaja tuli kuuluisaksi jostain paikallisesta tv-sarjasta x tai y, tai että missä kaupungissa järjestetään pääsiäsviikolla kuuluisa kirkkomusiikin festivaali). Oli ihan kivaa, vaikken oikein menestynytkään. En kyllä ollut huonoinkaan. Yllättävä kompastuskivi olivat myös viihdekysymykset, en nimittäin tiedä monenkaan hollywoodelokuvan espanjankielistä nimeä. Vastauksissa toki hyväksyttiin englanninkielinen, kysymukset tuottivat hiukan päänvaivaa. Eräältä pelitoverilta kysyttiin urheilukysymyksessä, mikä on Suomen suurin rallikilpailu. Kyseessähän luullakseni on Jyväskylän suurajot, eli nykyinen Neste-ralli (??). Uutta tietoa oli kuitenkin se, että Espanjassa kyseinen kilpailu ilmeisesti tunnetaan (tai no, ei varmaan kovin laajasti tunneta, meillä ainakaan) nimellä Rally de los miles lagos, tuhansien järvien ralli.

Eräille oli myös uutta tietoa se, että Lordi on Suomesta. Ilmeisesti hevistä pitävä vieraamme (jonka nimeä en muista) erään Euroviisukysymyksen yhteydessä innostui, että Lordi on paras. Protestoin, jolloin tämä kysyi, että mahtaako ko. artisti olla Suomesta. Kyllä on maamme maailmankartalla. Ei sillä, että itse muistaisin mitenkään laajalti euroviisuvoittajia ylipäänsäkään.

Minäkin viisastuin pelin yhteydessä. Vesinokkaeläin on espanjaksi ornitorrinco. Ornitorrinco oli vastaus ainakin kahteen vihreään kysymykseen.

Nyt menen laittamaan jotain syömistä. Sitten saatan mennä piknikoimaan tai luistelemaan.