Uutiskatsaus allekirjoittaneen elämästä: Ostin tänään lopullisen lennon Suomeen, yhtäaikaa hurjaa, hauskaa ja kamalaa. Tulen 9.7. Viimeinen päiväni täällä on siis syntymäpäiväni. Sovin alustavasti kämppisten kanssa, että maksan puolen kuun vuokran tms.

Huomisiltana pitäisi sitten puolestaan hoitaa itseni lentokentälle ja väliaikavierailulle Suomeen. Mukana olisi tarkoitus tuoda n. 20 kg tavaraa. Lienee tarpeetonta sanoakaan, etten ole toistaiseksi aloittanut pakkaamista. Kohta saatan kaivaa rinkan kaapista. Toisaalta ei pakkaamiseen nyt niin kauan mene. Kunhan nyt jaksaisi pohtia, mitä otan mukaan ja mitä jätän tänne odottamaan seuraavaa kuljetuserää. Tuonko makuupussin? Tarvitsenko loppuajaksi yhden vai kaksi pyyhettä? Otanko rikkinäiset farkut mukaan vai heitänkö ne roskiin (taidan heittää roskiin)? Mitä teen kengille? Jätänkö kaikki varvassandaalit odottamaan? Kummat pinkit tennarit vien Suomeen? Tarvitsenko Suomessa aurinkorasvan? Entäs paperikasat? Tarvitsenko joskus katalaaninkurssin muistiinpanoja? Paljonhan nuo kirjat painaa? Monta erilaista laukkua tarvitsen täällä?

Huoh.

Tekee mieli kaljaa. Tämä päivä oli muutenkin vähän tämä päivä. Sain kyllä luettua, mutta Guatemala ei nyt ota edistyäkseen. Olin rannalla, sillä haluan olla ruskea kun tulen Suomeen. Ja koska se on hyväksi iholleni, sanoi lääkärikin. Vieraan passitin päiväksi katselemaan nähtävyyksiä. Oli ihan mukava vieras, mutta nyt se on jo mennyt. Söin jotain kummaa.

Eilen join mojitoa ja olin salsajuhlissa. Suomalainen salsajuhlissa on nyt jotenkin noin niinkuin ilmiönä verratavissa norsuun porsliinipuodissa. Ihan kärsivällisesti eräät lattarit kuitenkin yrittivät opettaa jotain (kuulemma) ihkuja ja eksoottisia lattarivenkutuksia. Oli ihan hauskaakin kyllä, vaikka en olekaan mitenkään tanssillisesti suuntautunut henkilö. Jotenkin potkunyrkkeily vaan tuntuu noin 12 kertaa mielekkäämmältä lajilta. Vaikka olisi kyllä ihan hauska ehkä osata jotain kummaa tanssia. Vähän harmittaa, että se tangohomma lässähti liian pitkiin luentoihin ym.

Nyt pitää kyllä jotain.