Tässä on nyt mennyt pari päivää. Eilen tein merkintää, aika pitkä tulikin. Sitten onnistuin jotenkin kadottamaan se. Vips. Enkä ehtinyt uusia, koska sitten menin ostoksille (joista ostin kokonaista kaksi pinssiä, joista toisen hävitinkin saman tien. Vaan olipa hyvä, että en ostanut mitään arvokasta. Kyllähän sitä mieluummin hävittää pinssin kuin esim. plasmatv:n)

Pistän tähän nyt sitten sen kuudennen, itsenäisyyspäiväksi kaavailemani luukun, että kestää joku roti. Toissapäivän luukusta paljastuu: puente (suom. silta). Sillan lisäksi puentella on kyllä toinenkin, varsin taajaan käytetty merkitys. Täällähän on runsaasti ties keitten tuikiunohdettujen pyhimyiden sun muiden katolisisten hiippareiden ja kansallisesti erityisen kivojen tai nöyryyttävien tapahtuminen muistopäiviä. Kun tällainen muisto- eli pyhäpäivä osuu esimerkiksi torstaille, on työ- ja muilla paikoilla (esim. yliopistoissa) tapana ottaa tai saada myös perjantai vapaaksi. Tällöin puhutaan puentesta. Joka joulukuu jostain sattuman oikusta (no niin varmaan...) sattuvat kaksi pyhäpäivää poikkeuksellisen lähekkäin. Joulukuun kuudes on nimittäin día de la constitución, vuoden 1978 uuden perustuslain juhlapäivä, ja tänään perjantaina (eli 8.12) on puolestaan Inmaculada, joka on käsittääkseni  Neitsyt Marian synnittömän sikiämisen muistopäivä tai jotain vastaavaa hassun katolista. Koska tänä vuonna päivät sijoittuivat molemmat arkipäiville, monet (esim. kaikki yliopistolaiset) pitävät väliin jäävän torstainkin vapaata ja toisin sanoen viettävät rokulia keskiviikosta sunnuntaihin (mitä tuottavin kaksipäiväinen työviikko, tätä lisää hei!). Koko hoidon nimi on 'puente del pilar', tai el periódicon sanoin, superpuente.

Tällaisten puentejen aikana espanjalaisilla on tapana pakata perheensä ja koiransa ja mummonsa autoon ja lähteä maanteille tappamaan toisiaan.