Jaa. On vappuaatto, ja ihan ohimennen mainiten, myös allekirjoittaneen nimipäivä, jonka itsekin muistan lähinnä vain siitä, että se tosiaan on joka vuosi vappuaattona. Lapsena muuten ainakin meilläpäin oli tapana kahvittaa sukua ja sitä myöten saada nimipäivälahjoja, jotka tapasivat olla syntymäpäivälahjaa pienimuotoisempia, mutta silti ihan kivoja, esimerkiksi kukkakimppu, pieniä summia rahaa tms. Ja minun nimipäivillä oli aina simaa ja munkkeja, itse tehtyjä. Oi lapsuus. Ei ole viime vuosina lahjoja näkynyt. Toisaalta olen kyllä itse ihan mahdottoman surkea muistamaan merkkipäiviä saati keksimään lahjoja, joten hyväksyn kyllä lahjattomuuden jonkinlaisena sitä saa mitä tilaa -tyyppisenä maailman toimintaan liittyvänä juttuna.

Nyttemmin olen uponnut jonnekin kummalliseen vapputraditiottomuuden tilaan, mikä on ehkä kummaa ottaen huomioon ns. opiskelijastatukseni. Lapsena oli aina nimipäivä ja simaa ja serpenttiiniä. Sitten tuli teiniys, ja vapputraditioksi kelpasi mainiosti Linnoituksen valleilla rymyäminen makkispullon kanssa. Nyt olen menettänyt mielenkiintoni vappuun. En omista ylioppilaslakkia tai haalaria, enkä ole kiinnostunut Mantan lakituksesta tai espalla rymyämisestä (korjaus: voin kyllä vapaaehtoisesti rymytä espalla vuoden minä tahansa muuna päivänä, mutta en halua tehdä sitä vappuna). Toisaalta en jaksa leikkiä aktivistia ja osoittaa mieltäkään. En ole myöskään kovin kiinnostunut änkemään vappupiknikille kaikkien muiden kanssa ahtaaseen puistoon, eikä minulla ole edes varaa shamppanjaan. Mälsää. Viime vappu oli kyllä ihan onnistunut. Pysyttelin kalliossa ja näin vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuten alkavan tulipalon ja öljypainia.

Tänä vappuna en varmaankaan tee mitään erikoista. Espanjalaiset eivät tunnu olevan kovin kiinnostuneita aiheesta. Yhdellä tutulla on ehkä juhlat. Juhlin kuitenkin jo tuossa viikonloppuna varsin kohtuullisesti, joten en ole ihan varma olenko kiinnostunut siitäkään, ja lisäksi kavereistani suuri osa on matkoilla kuka missäkin.

No oli miten oli, menen nyt luistelemaan kun aurinkokin paistaa. Että hyvää vappua vaan kaikille, olkaahan kiltisti. Ja loppuun kuva:
553318.jpg