Saatoin tänä aamuna A:n lentokentälle. Meinasi käydä vanhanaikaisesti, sillä bussi ajeli Barcelonan aamuruuhkissa runsaat kolme varttia. Olimme kentällä n. 9:25, lento lähti 10:00. Check-in -tiskin tyttö otti A:n hymyillen vastaan. Onneksi täällä ei olla ihan niin minuutin päälle noiden aikataulujen kanssa. Lentokentältä minä hyppäsin bussiin numero 46 ja huristelin L'Hospitaletin Ikeaan (!!). Olen edelleen varsin kalusteettomassa tilassa täällä uudessa asunnossani, ja meninkin katsomaan löytyisikö mistäs muualta kuin Ikeasta apua. Halvin kirjoituspöytä maksaisi 14,95. Jäin kuitenkin vähän vaiheilemaan (se painoi aika paljon), sillä ajattelin kuitenkin huomenna tarkastaa Poblenoun katujen tarjonnan. Täällähän on siis sellainen kätevä tsydeemi, että yhtenä päivänä viikossa (viikonpäivä vaihtelee kaupunginosasta riippuen., entisillä kulmilla se taisi olla tiistai, Poblenoussa se on torstai) henkilöt voivat kipata tarpeettomiksi käyneitä kalusteita kadulle, josta sitten kalusteiden tarpeessa olevat toiset henkilöt voivat kantaa niitä kotiinsa. Näppärää, eikö?

Enhän toki tyhjin käsin poistunut vaan hassasin peräti parikymmentä euroa kaikenlaiseen sälään. Ostin mm. uuden, punaisen ja hienon tiskiharjan (0,99e), käsipyyhkeen (0,60e), viltin (2,99e), lampun (1,99e) ja pienen maton (2,99e). N. puolet rahoista kannoin ruotsalaisten elintarvikkeiden puotiin. Löysin Ekströmsin mustikkakeittoa! Nam! Mustikkakeittoa myydään täällä muuten mustikkakastikkeena, Salsa de arandanos azules. Virheellistä tietoa. Mustikkakeittoa kuuluu ryystää suoraan tölkistä tai ehkä lasista. Tekisi mieli jo avata se. Toisaalta mustikkakeitto on parasta krapulajuomaa ever, joten voisin yrittää säilöä sitä jääkaapissa seuraavaan krapulaan asti. Ostin myös mansikka-snöreä, juustoa, leipää ja teetä. Ja näkkäriä, vaikken edes erityisemmin pidä näkkäristä. Iski päähäiriö kun oli ihanan skandinaavisia elintarvikkeita. Seisoin myös aika kauan tuijottamassa Kallen mätitahnaa, Ballerina-keksejä ja sillipurkkeja. Onneksi älysin olla ostamatta niitä. En ollenkaan tykkää mätitahnasta tai sillistä, ja Ballerina-keksit ovat myös ällöjä.

Oho, kohta pitääkin mennä opiskelemaan geopolitiikkaa, ympäristöä ja kestävää kehitystä. Dum dum. Madridista pitää muistaa kertoa kanssa. Ensi kerralla on kuitenkin juhlat blogin sadannen merkinnän kunniaksi. Pitää muistaa ostaa cavaa. Kyllähän kunnon juhlat toki vaativat pullon kuohuvaa.

Aini, täällä on maansuru. (F.C.) Barcelona sai eilen Liverpoolissa ährättyä yhden maalin (hyvä Gudjohnsen!), joka ei kuitenkaan ollut riittävästi Championsliigan jatkopaikkaan, typerä vierasmaalisääntö. Toivottavasti ottavat edes sunnuntaina voiton Real Madridista. Muuten paikalliset tuttuni vaipunevat depressioon ja kellään ei ole sitten kivaa.