Olen taas lomalla. Siis vietettyani kahtena paivana aikaa yliopistolla erilaisissa jonoissa seisten (ilmoittautumisjono, opiskelijakortinsaantijono, katalaaninkurssilleilmoittaumisjono yms.). En ole jarkyttynyt, silla tahan olin osannut varautua. Lisaksi asiat hoituivat, paitsi silloin jos erehtyi kysymaan jotain. Silloin menivat taholta pasmat sekaisin ja seurasi selitysta ja kasienheiluttelua. Vastauksia en yleensa saanut. Mielenkiintoista  Katalaaninkurssi alkaa ensi viikolla, joten siihen saakka jatkuu tama lomailu.

Menin eilen rannalle, tuntui lomalta tai matkalta. Hiekkaranta oli vahan eri kaliiperia kuin Hietsu, vaikka parhaat rannat kai loytyvatkin kaupungin ulkopuolelta. En ehtinyt olla siella kauaakaan, kun piti menna kotiin odottamaan sahkomiesta, joka korjaisi wc:n valo-ongelman. Sahkomies tuli tanaan. Se oli oikea sahkojeesus, partainen heppu joka oli rauhallinen kuin zen ja johti meidat valoon. Nyt toimii taas asiat siis. Vika ei ollut sulakkeessa vaan ns. pitkin vittua tehdyissa kytkennoissa (??) minun huoneeni ja kylpparin valilla. Jeesus (tarkemmin ajatellen sen nimi saattoi vaikka olla Jésus, ainakin luulen,etta se oli Ameriikan etelaisesta osasta) sotki huoneeni ja rikkoi yhden lasin. Pieni hinta pelastuksesta, silti. Nyt minulla on myos yksi toimiva pistorasia lisaa.

Maanantaina olin Ikeassa, mika on jotenkin havettavaa. Espanjaan asti pitaa Ikeaan tulla. Oli kuitenkin tarve saada peitto ja lakanoita (edellinen huoneenvuokralainen rohmusi peiton itselleen), halvalla. Nyt niita sitten on. Peitto on untuvapeitto, mika toistaiseksi tuntuu harskilta liioittelulta, ja siksi nukunkin paa-asiallisesti sen paalla. Olen kuitenkin kuullut, etta tannekin tulee talvi. Taalla ei kuitenkaan ole kuultu asuntojen eristamisesta. Lisaksi ostin  skandinaavisesta halpaonnelasta oikean tiskiharjan, silla minusta ei ole oikein pesta astioita pesusienella. Uuden tiskiharjani kunniaksi tiskasin eilen.

Eraasta asiasta viela. Epailen, etta saksalaiset yrittavat taas valloittaa maailmaa, tai ainakin Espanjaa. Nyt uusin konstein(edellinen yritys epaonnistui surkeasti, mita kukaan lukijoistani ei ensikatisesti muistane, nuoresta iastanne (-mme) johtuen). Talla viittaan tietysti siihen, etta aivan naurettavan suuri osa ihmisista joita olen nahnyt/tavannut/joille olen jutellut tms. ovat olleet saksalaisia. Meilla asuu niita kaksi, toistaiseksi ainut uusi tuttavuuteni yliopistolta on saksalainen, kuten oli myos vahintaan joka toinen ihminen niissa jonoissa, joissa minullakin oli ilo seisoa. Eika siina muuten mitaan, mutta saksan kuullunymmartamiseni kasvaa tata menoa paljon nopeammin kuin espanjan.

Voi tietysti myos olla, etta ne ihmisparat vain vihaavat omaa kotimaataan. Niinhan me kaikki valilla. Jep.